Tuesday, February 06, 2007

Skola, Vård och Omsorg säger du?

I martins borg film 1200 miljarder finns ett klipp där han försöker samla in pengar till svenska syslöjdsföreningen utanför ett Maxi någonstans i Sverige. Folk verkar i allmänhet inte vilja vara villiga att bidra till denna förening. Trots det betalar de redan till denna förening genom skatten, men den får man ju inte klaga på skatten för den går ju alltid till "Skola, Vård och Omsorg" eller?
Än mer skrämmande är dock intervjun med en representant från ovanstående förening som tycker det är bra att folk tvingas betala till deras organisation eftersom annars skulle folk troligtvis inte betala som hon säger.
Hon tycker alltså att tvinga folk är befogat, det är dessa människor som skrämmer mig. De anser sig ha rätt att existera på andra människors bekostnad och kräva del av hårt arbetandes människors produktivitet. Men självklart så ska vi fortsätta betala till syslöjdföreningen, alla industriarbetare i dagens samhälle har nog inte andra hål att stoppa dessa pengar i.
Men självklart vill vi inte ändra skattesatsen för att stoppa detta då hade ju Skola, Vård och Omsorg blivit lidande, eller?

P.S. detta är bara ett av otaliga exempel på hur vi blir bestulnad och tvingade till att uppehålla organisationer som inte klarar sig på egen hand.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home